Angsstoornis

klik hier om je aan te melden voor een intakegesprek


Je wordt op werkdagen binnen 24 uur teruggebeld.

Velden met een * dienen ingevuld te worden.

IGHD Ik wil dit echt niet meer

VISI GGZ zorg op maat

Angst is een gezonde reactie op gevaar en helpt om jezelf te beschermen. Wij zijn allemaal wel eens bang. Als je vaak angstig bent zonder dat er eigenlijk een reden voor is kan er sprake zijn van een angststoornis. Een angststoornis kan je leven steeds meer gaan beheersen.

Angststoornissen komen in diverse vormen voor:

 1. Sociale fobie
  Bij een sociale fobie ben je bang dat iedereen negatief over je denkt (bijv. men vindt mij onaardig/raar/oninteressant) en ben je geneigd sociale situaties uit de weg te gaan.
 2. Gegeneraliseerde angststoornis
  Je bent bijna de hele tijd overbezorgd over van alles (bijv. werk, je gezondheid, je kinderen etc.) in dermate dat het je grote moeite kost om je gepieker onder controle te houden. Je klachten hebben meestal veel invloed op je dagelijks leven en je kunt erg aan jezelf gaan twijfelen.
 3. Paniekstoornis
  Je hebt plotselinge paniekaanvallen met veelal heftige lichamelijke klachten (bijv. hartkloppingen, pijn op de borst, zweten, benauwdheid, duizeligheid, misselijkheid). Er kan sprake zijn van gevoelens van onwerkelijkheidheid, onheil en controleverlies. Je kunt het gevoel hebben buiten jezelf te staan, flauw te vallen, gek te worden of dood te gaan.
  Straatvrees
  Dit is een paniekstoornis. Als je hier last van hebt vermijd je drukke plaatsen zoals drukke winkels of het openbaar vervoer. Lukt dat niet dan kunnen symptomen zoals hierboven omschreven de kop opsteken.
 4. Dwangstoornis
  Je hebt last van terugkerende dwanggedachten en/of dwanghandelingen.
   Stoornis in de lichaamsbeleving
  Dit is een dwangstoornis. Je hebt de stellige overtuiging dat er iets mis is met (een deel van) je lichaam, waarbij mensen uit de omgeving zich niet kunnen vinden in jouw overtuiging.
 5. Hypochondrie:
  Je bent bang om een ernstige ziekte onder de leden te hebben, ondanks dat er geen objectieve bewijzen voor zijn. Veelvoorkomende lichamelijk ongemakken worden gezien als teken van een ernstige ziekte.

Soms komt een angststoornis boven als je gestopt bent met gebruiken, gevoelens worden niet meer gedempt. Het goede en het slechte nieuws van herstel is dat je gaat voelen. Wij kunnen je helpen je angststoornis aan te pakken.

Individuele behandeling op maat

Wij nemen de tijd om jou en de situatie waar je je in bevindt te leren kennen. Wij hebben een achtergrond met kennis van verslavingsproblematiek, wat maakt dat wij jou nog beter kunnen snappen en kunnen helpen bij het aanpakken van jouw klachten.

Respect en privacy

Een leven zonder verslaving is mogelijk én voelt geweldig. Daarvan is VISI GGZ overtuigd , sommigen zelfs door eigen ervaring. Centraal in onze behandeling staat het respect voor jou. Dat betekent ook respect voor jouw privacy. Wat je over jezelf vertelt, is strikt vertrouwelijk. VISI GGZ informeert niemand over jouw contact met ons en verstrekt geen informatie aan anderen, tenzij je daarvoor uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven.

Team

VISI GGZ werkt met een eigen GZ psycholoog en een team van ervaren psychologen. Allemaal hebben ze kennis en ervaring met de afkick en behandeling van verslaving.

DIRECT naar WERKWIJZE