PTSS

klik hier om je aan te melden voor een intakegesprek


Je wordt op werkdagen binnen 24 uur teruggebeld.

Velden met een * dienen ingevuld te worden.

IGHD Ik wil dit echt niet meer

VISI GGZ zorg op maat

Als je hieraan lijdt is er sprake van zich opdringende traumatische ervaringen welke zich ongewild opdringen en je geheel kunnen overspoelen (bv. intense angst of paniek) alsof je het trauma opnieuw meemaakt. De ergste vijand zijn je eigen herinneringen. Je bent geneigd gevoelens, gedachten en situaties die je associeert met het trauma te vermijden.

Denk hierbij aan het vermijden van de plek van het trauma, mensen die je hieraan herinneren, of het uit voorzorg vermijden van alles wat je voelt (afvlakking/afstomping).

Gevoelens (willen) verdoven door middelengebruik of je compleet op het werk of iets dergelijks storten komt veelvuldig voor.

Je kunt last hebben van de volgende symptomen:

 1. Heftige emoties en lichamelijke sensaties als je aan het trauma denkt (bv. overmatige schrikreacties, woede-uitbarstingen, gevoelens van angst, afschuw, schuld, schaamte)
 2. Opdringende beelden
 3. Vermijding van prikkels die te maken hebben met het trauma
 4. Je voelt je afgesneden of vervreemd van anderen
 5. Roekeloosheid en zelfdestructief gedrag
 6. Slaapproblemen en nachtmerries
 7. Concentratieproblemen
 8. Negatieve gedachten over jezelf, anderen en de wereld
 9. Niet in staat om positieve emoties te ervaren
 10. Het lukt niet om delen van de gebeurtenis te herinneren
 11. Verminderde interesse in (sociale) activiteiten

Soms komt een post traumatische stress stoornis boven als je gestopt bent met gebruiken, gevoelens worden niet meer gedempt. Het goede en het slechte nieuws van herstel is dat je gaat voelen. Wij kunnen je helpen je PTSS aan te pakken.

Individuele behandeling op maat

Wij nemen de tijd om jou en de situatie waar je je in bevindt te leren kennen. Wij hebben een achtergrond met kennis van verslavingsproblematiek, wat maakt dat wij jou nog beter kunnen snappen en kunnen helpen bij het aanpakken van jouw klachten.

Respect en privacy

Een leven zonder verslaving is mogelijk én voelt geweldig. Daarvan is VISI GGZ overtuigd , sommigen zelfs door eigen ervaring. Centraal in onze behandeling staat het respect voor jou. Dat betekent ook respect voor jouw privacy. Wat je over jezelf vertelt, is strikt vertrouwelijk. VISI GGZ informeert niemand over jouw contact met ons en verstrekt geen informatie aan anderen, tenzij je daarvoor uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven.

Team

VISI GGZ werkt met een eigen GZ psycholoog en een team van ervaren psychologen. Allemaal hebben ze kennis en ervaring met de afkick en behandeling van verslaving.

DIRECT naar WERKWIJZE